MASTERCHEF JUNIOR
Za oknem szaro, buro i ponuro, a my tęsknimy za słońcem. Teraz szczególnie ważne jest, by zadbać o zdrową, urozmaiconą dietę, która wspiera nasze zdrowie na co dzień.Zaprosiliśmy owoce i warzywa do jadłospisu i przygotowaliśmy kolorowe koktajle! Wykorzystaliśmy mrożone owoce, sezonowe owoce tropikalne i trochę zieleniny.
Truskawki, mango, jogurt naturalny, mleko, sok z cytryny - zmiksuj wszystko i smoothie truskawkowe z mango gotowe :P Pyszne, kremowe, naturalnie słodkie.
Smoothie truskawkowo - bananowe - ukochane smoothie IVc - smakuje jak lody truskawkowe.
Mój wybór to jasnozielone smoothie ze szpinaku i banana z dodatkiem zielonego jabłka - orzeźwiający i zarazem treściwy. Jeśli nie przepadacie za szpinakiem - tutaj go po prostu nie czuć, a to jedna porcja witaminy C więcej.
Starsi uczniowie przygotowali smoothie z jarmużu, banana i kiwi. Zielone a jednak smaczne :D
Przepisy zabrane do domu, buzie uśmiechnięte.
Do zobaczenia :)